Råvarer

Fra medio april skifter jeg de fleste af min råvarer til en ny, luksus chokolade fra en lille chokoladefabrik i Sverige. De leverer præmieret chokolade til en række fine svenske restauranter og konditorier. Og alle deres produkter er 100% økologiske og helt uden tilsætningsstoffer.

  • Mørk chokolade, 70 % cacao: En kraftig økologisk verdensmester i couverture chokolade, der bruges i mine skaller, i mine plader og i flere slags fyld. Denne chokolader er vegansk.
  • Lys chokolade, 40 % cacao: Meget velsmagende, mild mælkechokolade, der indgår i både i skaller og i de massive chokolader samt i fyld. Indeholder mælk.
  • Hvid chokolade: En dejlig, ikke for søde hvid chokolade, der indgår i både de massive chokolader og i skaller og fyld. Indeholder mælk
  • Hvid vegansk: En lækker nyhed, der gør det muligt at lavet cremet fyld med lækre smage også til dem, der helt vil undgå mælkeprodukter.

Fyldet laver jeg primært af danske ingredienser og mest muligt økologisk som f.eks. piskefløde, smør, saltet rørsukker. Mine frugter kommer fra min egen og andre lokale haver eller buske og træer i nærområdet på Falster.

Særlige smage som kaffe, urter og spiritus stammer fra anerkendte leverandører – og hvor det er muligt også økologisk.

Holdbarheden er ca. 2 måneder ved korrekt opbevaring ved 16-18 grader, tørt og mørkt.
Men alting smager jo bedst frisk, så jeg anbefaler, I spiser jeres chokolade maksimalt 6 uger efter produktionsugen som er angivet på produkterne.