Råvarer

Siden foråret 2021 har jeg udelukkende benyttet jeg økologisk fairtrade chokolade fra en anerkendt chokoladefabrik i Sverige. De leverer præmieret chokolade til en række fine svenske restauranter og konditorier. Alle deres produkter er 100% økologiske, helt uden tilsætningsstoffer eller spor af nødder. Varerne jeg bruger er endvidere Fairtrade.

  • Mørk chokolade, 70 % cacao: En kraftig økologisk verdensmester i couverture chokolade, der bruges i mine skaller, i mine plader og i flere slags fyld. Denne chokolader er vegansk.
  • Lys chokolade, 45 % cacao: Meget velsmagende, mild mælkechokolade, der indgår i både i skaller og i de massive chokolader samt i fyld. Indeholder mælk.
  • Hvid chokolade: En dejlig, ikke for sød hvid chokolade, der indgår i både de massive chokolader samt i skaller og fyld. Indeholder mælk.
  • Hvid vegansk: Et fint alternativ, der gør det muligt at lavet cremet fyld med lækre smage også til dem, der helt vil undgå mælkeprodukter. Indeholder kokos.
  • Blonde: En lækker nyhed, der er en karamelliseret udgave af den hvide chokolade. Indeholder mælk.

Fyldet laver jeg primært af danske ingredienser og mest muligt økologisk som f.eks. piskefløde, smør, saltet rørsukker. Mine frugter kommer fra min egen og andre lokale haver eller buske og træer i nærområdet på Lolland-Falster.

Kendte smage som kaffe, urter og spiritus stammer fra anerkendte leverandører – og hvor det er muligt også økologisk.

Holdbarheden er ca. 2 måneder ved korrekt opbevaring ved 16-18 grader, tørt og mørkt.
Men alting smager jo bedst frisk, så jeg anbefaler, I spiser jeres chokolade maksimalt 6 uger efter produktionsugen, som er angivet på produkterne.